Invicta Minos

Invicta Minos

Invicta Minos

image15

Invicta spisinsats med spjäll

Denna spisinsats uppfyller kraven på.  Eco-design 2022 direktiven.


 

 • EFFEKT 8kW
 • Mått: B x H x D: 692 x 606,5 x 418mm
 • Verkningsgrad 76%
 • Co vol   0,10 vol. %
 • Uppvärmnings yta 40 - 100 m²
 • Vikt: 91kg
 • Rökutgång: 180mm 
 • Längd på vedträ MAX 500 mm
 • Gjutjärn
 • EN 13229 – BImSchV2
 • 2 års garanti

Pris 8490.- sek 

 Inklusive frakt i hela Sverige

    Leverans 5-10 dagar

Invicta Minos

Invicta Minos

image16

 

INVICTA Primo

INVICTA Primo

INVICTA Primo

image17

 

Invicta spisinsats med spjäll

Denna spisinsats uppfyller kraven på.  Eco-design 2022 direktiven.


 • EFFEKT 10kW
 • Mått: B x H x D: 692 x 664 x 481,5mm
 • Verkningsgrad 75%
 • Co vol   0,12 vol. %
 • Uppvärmnings yta 55 - 120 m²
 • Vikt: 120kg
 • Rökutgång: 180mm 
 • Längd på vedträ MAX 570 mm  OBS LÅNGA PINNAR
 • Gjutjärn
 • EN 13229 – BImSchV2
 • 2 års garanti 

 

Pris 9490.- sek 

Inklusive frakt i hela Sverige

   Leverans 5-10 dagar

INVICTA Primo

INVICTA Primo

image18

 

image19

Bra att veta innan köpet

Spisinsats, insatskamin eller  spiskassett - köpa och installera  
Med en kassett i spisen blir det mer värme i huset och mindre till kråkorna.   Spisinsatsen, även kallad insatskaminen eller spiskassetten, kom som ett svar på 1970-talets energikris. Många villor med öppen spis i gillestugan kunde snabbt energiförbättras med hjälp av en insatskamin i eldstaden.  
Moderna insatskaminer har en verkningsgrad över 70 procent, vilket kan jämföras med en öppen spis som har en verkningsgrad kring 5-10 procent. Förutom att du får mer värme i huset sparar du på ved och behöver inte elda lika ofta. – 1,5 kilo ved, som är lagom volym för en normalstor insats, räcker för ungefär två timmars eldning. Kaminen värmer dessutom upp murstocken, vilket minskar behovet att elda för uppvärmning jämfört med om du använder en fristående braskamin.  Innan du installerar en insatskamin bör den befintliga skorstenen besiktigas av en sotare. – Kraven på täthet och brandsäkerhet ökar när du installerar en kassett, så även om det fungerat bra att elda i den öppna spisen så kan skorstenen behöva förstärkas med till exempel ett insatsrör eller glidgjutning av rökkanalerna.

När du väljer en insatskamin utgår du från den befintliga spisens konstruktion. Det bör vara cirka 5-10 cm luftspalt under och ovan kaminen, samt 1-2 cm till sidoväggarna, för att den varma luften ska cirkulera och spridas på ett effektivt sätt. Mät spisens höjd, bredd och djup noggrant innan köpet.   

Att installera en insatskamin Vissa händiga husägare klarar jobbet själv, men är man det minsta osäker bör man anlita en professionell installatör. Tänk på att installationen måste vara godkänd av en fackman innan du får börja elda.  Funktion:Kaminerna har luftintag, under eller längs sidorna, som suger in rums luften, samt ett spjäll med vilket du manuellt kan reglera luftflödet och värmeutbytet. Energiprestanda:De flesta insatskaminer har en värmeeffekt inom spannet 3-12 kilowatt och en verkningsgrad kring 70-80 procent. Hållbarhet:En insatskamin som eldas och sköts på korrekt sätt bör ha en livslängd på minst 20-25 år. Vissa underhållsåtgärder kan behövas efterhand, tex byte av packning kring kaminluckorna.  Ifall du har ett Svenskt moms nummer kan du även handla av oss så kallat moms fritt.
Vi är ett Finskt företag med många ideer 

Vat nr:FI 10104639 

HOUGAARD 

Ratsutie 48

15550 Nastola

Finland 

+358(0)40 417 83 76   

info(@)00100helsinki.com

  
Köpvillkor samt leveransvillkor

Priser och betalning Varje vara anges med pris i SEK inklusive Finsk moms 24%. Vi levererar med DHL / PostNord / Bussgods /Matkahuolto eller annan transport metod till ombud eller er hemadress beroende på leveransens storlek och beskaffenhet samt  avtal med kunden. Betalning sker via bank till bank Faktura. Kvitto skickas endast ut via E-post till den adress som anges vid beställning varor skickas ej ut innan faktura är bokförd på vårat konto. Garantier Vi lämnar 2 års garanti på fabrikationsfel på våra varor. Detta innebär att om varan konstateras ha ett fel som uppstått under tillverkningen ersätter vi den i första hand med likvärdig vara. Om likvärdig vara inte finns i lager görs ett återköp minus eventuellt avdrag för nyttjandetid. Privat Policy När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter. Ångerrätt Din ångerrätt gäller under 14 dagar och den börjar löpa den dag du tog emot varan. När du utnyttjar din ångerrätt: Du är skyldig att sända eller återlämna varan till oss i väsentligt oförändrat skick. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Returfrakt för ångerköp bekostas alltid av dig som köpare, tänk på att ansvaret för att varan kommer tillbaka till oss ligger hos dig så välj ett retursätt som är spårbart. Vi ersätter inte varor som försvinner på vägen. Vi återbetalar inom 30 dagar från att varan kommit oss tillhanda. Returer & Reklamationer Finns misstanke om att en skada uppkommit under transport måste detta meddelas oss inom 3 dagar från mottagandet. Har du fått en defekt eller felaktig vara kontaktar du oss så ersätter vi varan. Kontakta oss via E-post eller telefon så ordnar vi med frakthandlingar för returfrakt. Returer får ej skickas med postförskott! Kundservice Har du frågor kring betalning, leveranser m.m. är du välkommen att kontakta oss.